Известие

Collapse
No announcement yet.

Разлика в данните

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Разлика в данните

Вече и аз като горда собственичка си имам кабел за диагностика и дето се вика "барабар Петко с мъжете" закачвам си количката днес за компа.Обаче ми направи впечатление следното - километрите по табло 144 000,данни от FiatEcuScan - 138 000км;Температура на таблото 90,по програмата 104.Кое е верното и има ли някакъв проблем при условие,няма грешки ,а се получават подобни разлики в стойностите?С безплатната версия съм на FiatEcuScan и гледам има опция за адаптация - възможна ли е или не с фрий версията,защото има help секция ,която обеснява как се прави.
    Алфа Ромео 166 ,Брера

Би трябвало това,което го четеш от ECU-то да са реалните стойности,но за температурата е от значение и състоянието на датчика,а за показанието на километрите,не се знае какво е пипано по колата.Може и таблото да е сменяно,а може и компа да е омагьосван.Ако не си и първи собственик,може само да се гадае.Най-лесно може да се види дали е точно показанието на температурата като се свери с един инфрачервен термометър. Дори и да са 100 градуса вместо 90,не е проблем.Важното е да не отиват над 110,а да не пуска перките на радиатора.
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Съвсем нормално е всичко. И при мен беше така като вземах моята и човечеца ми обясни, че разликите в показанията на таблото и ЕКУ-то са нормално явление. Спомена някакви проценти, но не си спомням..........
      "Свини! Вечно ли искате да живеете?!" Фридрих Велики — 1757 г.
      sigpic

Comment

3-5% отклонение между показанията на километрите по табло и по ЕКУ са съвсем нормални.
        Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
        ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

за температура е нормално. пишеше някаде че между 80 и 100 градоса, стрелката винаги ще покаже 90.
          защо? еми след като по време на работа, инстинска температура постояно играе а ни стой точно на 90 град, то дали да не се шашнат шофиори или по друга техническа причина винаги забиват темпа на 90 град. т.е. реално ще се качи над 90 само ако стигнеш над 110 примено.
          така че през ОБД четеш инстинската темперстура, таблото го забрави.
          Last edited by Christweil; d.m.y г., 00:17.
          Alfa 166 2.4JTD 136hp + ксенон 4300к + добавен Cruise Control + нов държач за дясно задно стъкло + ново Турбо (оригиналното така че никъв ремап мимап) + интеркулер "тунинг" от Румен + ремонтирана ГНП + още много идей за подобрение

Comment

километри

Колега там, като четеш пише разлика 5% в самата програма.
            Притежател на Alfa Romeo 164 2000 TS БИВША
            Alfa romeo 166 2.4 JTD - това е автомобила!

Comment

Мерси за отговорите.Колата я имам от нова така ,че няма кой да е омагьосвал компа.Иначе за адаптацията не казахте нищо?
              Алфа Ромео 166 ,Брера

Comment

Първоначално публикувано от Alexandra Покажи съобщение
                Мерси за отговорите.Колата я имам от нова така ,че няма кой да е омагьосвал компа.Иначе за адаптацията не казахте нищо?
                Трябва ти регистрирана версия за адаптация
                0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                sigpic
                Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Мерси,Bobo!И да питам пак защото ми се струва ,че май има нещо сбъркано:Свалих и Unidiag ,качих и дефинициите за алфите.Обаче има някакво разминаване.Когато използвам Fiat Ecu Scan при сканирането ми дава,че съм с тази версия - Bosh Motronic M1.5.5 Injection TS98.Oпитвам с дефинициите на този двигател в Unidiag ,но ми дава грешка и не иска да се свърже програмата.Опитвам с другия Bosh Motronic ME 7.3.1 EOBD Injection и програмата се свързва и прочита всички данни без проблем.Пробвам с последния двигател ME 7.3.1 във Fiat Ecu Scan ,програмата се свързва,но ми изписва невалиден ISO код и ме пита желая ли да продължа.Продължавам и програмата прочита пак всичко и пак показва стойности.И в крайна сметка коя е вярната програма и с коя версия съм ?И със Unidiag възможна ли е адаптацията?
                  Алфа Ромео 166 ,Брера

Comment

Мерси,Bobo!И да питам пак защото ми се струва ,че май има нещо сбъркано:Свалих и Unidiag ,качих и дефинициите за алфите.Обаче има някакво разминаване.Когато използвам Fiat Ecu Scan при сканирането ми дава,че съм с тази версия - Bosh Motronic M1.5.5 Injection TS98.Oпитвам с дефинициите на този двигател в Unidiag ,но ми дава грешка и не иска да се свърже програмата.Опитвам с другия Bosh Motronic ME 7.3.1 EOBD Injection и програмата се свързва и прочита всички данни без проблем.Пробвам с последния двигател ME 7.3.1 във Fiat Ecu Scan ,програмата се свързва,но ми изписва невалиден ISO код и ме пита желая ли да продължа.Продължавам и програмата прочита пак всичко и пак показва стойности.И в крайна сметка коя е вярната програма и с коя версия съм ?И със Unidiag възможна ли е адаптацията?
                    Кажи коя година ти е колата и ще ти кажа до 2001 година колите с ръчни скорости са с М1.5.5. След 2001 са МЕ7.3.1. При автоматите е друга бира Когато ти дава грешен ISO код почти сигурно е че си в грешното ЕКУ. Ако екускана не ти дава грешен исо на м1.5.5 значи това е твоето
                    sigpic
                    Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

99 година е.Значи е 1.5.5.А защо Unidiag казва друго и с него може ли адаптация?
                      Алфа Ромео 166 ,Брера

Comment

99 година е.Значи е 1.5.5.А защо Unidiag казва друго и с него може ли адаптация?
                        Всичко което е уни-фицирано и всичко което е мулти-функционално за мен е неприемливо и нямам опит с такива
                        sigpic

Comment

А от къде може да се вземе такъв кабел?
                          156 TI 1.9 140hp

Comment

Първоначално публикувано от Zarius Покажи съобщение
                            А от къде може да се вземе такъв кабел?
                            От www.ebay.co.uk

Излиза наполовина отколкото да го вземеш от тук,колега.
                            Алфа...всичко друго е компромис!
                            http://www.youtube.com/watch?v=Pb1bhrof2PQ
                            Алфа Ромео 166 2.0 T.S. -99 - бившата
                            Алфа Ромео 166 2.4 JTD face - 2004 - настояща

Comment

Working...
                            X