Вече и аз като горда собственичка си имам кабел за диагностика и дето се вика "барабар Петко с мъжете" закачвам си количката днес за компа.Обаче ми направи впечатление следното - километрите по табло 144 000,данни от FiatEcuScan - 138 000км;Температура на таблото 90,по програмата 104.Кое е верното и има ли някакъв проблем при условие,няма грешки ,а се получават подобни разлики в стойностите?С безплатната версия съм на FiatEcuScan и гледам има опция за адаптация - възможна ли е или не с фрий версията,защото има help секция ,която обеснява как се прави.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Разлика в данните
Collapse
X
-
Би трябвало това,което го четеш от ECU-то да са реалните стойности,но за температурата е от значение и състоянието на датчика,а за показанието на километрите,не се знае какво е пипано по колата.Може и таблото да е сменяно,а може и компа да е омагьосван.Ако не си и първи собственик,може само да се гадае.Най-лесно може да се види дали е точно показанието на температурата като се свери с един инфрачервен термометър. Дори и да са 100 градуса вместо 90,не е проблем.Важното е да не отиват над 110,а да не пуска перките на радиатора.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
-
Съвсем нормално е всичко. И при мен беше така като вземах моята и човечеца ми обясни, че разликите в показанията на таблото и ЕКУ-то са нормално явление. Спомена някакви проценти, но не си спомням..........
Comment
-
3-5% отклонение между показанията на километрите по табло и по ЕКУ са съвсем нормални.Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001
Comment
-
за температура е нормално. пишеше някаде че между 80 и 100 градоса, стрелката винаги ще покаже 90.
защо? еми след като по време на работа, инстинска температура постояно играе а ни стой точно на 90 град, то дали да не се шашнат шофиори или по друга техническа причина винаги забиват темпа на 90 град. т.е. реално ще се качи над 90 само ако стигнеш над 110 примено.
така че през ОБД четеш инстинската темперстура, таблото го забрави.Last edited by Christweil; d.m.y г., 00:17.Alfa 166 2.4JTD 136hp + ксенон 4300к + добавен Cruise Control + нов държач за дясно задно стъкло+ ново Турбо (оригиналното така че никъв ремап мимап) + интеркулер "тунинг" от Румен
+ ремонтирана ГНП + още много идей за подобрение
Comment
-
Първоначално публикувано от Alexandra Покажи съобщениеМерси за отговорите.Колата я имам от нова така ,че няма кой да е омагьосвал компа.Иначе за адаптацията не казахте нищо?0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super
Comment
-
Мерси,Bobo!И да питам пак защото ми се струва ,че май има нещо сбъркано:Свалих и Unidiag ,качих и дефинициите за алфите.Обаче има някакво разминаване.Когато използвам Fiat Ecu Scan при сканирането ми дава,че съм с тази версия - Bosh Motronic M1.5.5 Injection TS98.Oпитвам с дефинициите на този двигател в Unidiag ,но ми дава грешка и не иска да се свърже програмата.Опитвам с другия Bosh Motronic ME 7.3.1 EOBD Injection и програмата се свързва и прочита всички данни без проблем.Пробвам с последния двигател ME 7.3.1 във Fiat Ecu Scan ,програмата се свързва,но ми изписва невалиден ISO код и ме пита желая ли да продължа.Продължавам и програмата прочита пак всичко и пак показва стойности.И в крайна сметка коя е вярната програма и с коя версия съм ?И със Unidiag възможна ли е адаптацията?Алфа Ромео 166 ,Брера
Comment
-
Първоначално публикувано от Alexandra Покажи съобщениеМерси,Bobo!И да питам пак защото ми се струва ,че май има нещо сбъркано:Свалих и Unidiag ,качих и дефинициите за алфите.Обаче има някакво разминаване.Когато използвам Fiat Ecu Scan при сканирането ми дава,че съм с тази версия - Bosh Motronic M1.5.5 Injection TS98.Oпитвам с дефинициите на този двигател в Unidiag ,но ми дава грешка и не иска да се свърже програмата.Опитвам с другия Bosh Motronic ME 7.3.1 EOBD Injection и програмата се свързва и прочита всички данни без проблем.Пробвам с последния двигател ME 7.3.1 във Fiat Ecu Scan ,програмата се свързва,но ми изписва невалиден ISO код и ме пита желая ли да продължа.Продължавам и програмата прочита пак всичко и пак показва стойности.И в крайна сметка коя е вярната програма и с коя версия съм ?И със Unidiag възможна ли е адаптацията?Когато ти дава грешен ISO код почти сигурно е че си в грешното ЕКУ. Ако екускана не ти дава грешен исо на м1.5.5 значи това е твоето
0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super
Comment
-
Първоначално публикувано от Alexandra Покажи съобщение99 година е.Значи е 1.5.5.А защо Unidiag казва друго и с него може ли адаптация?0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от Zarius Покажи съобщениеА от къде може да се вземе такъв кабел?
Излиза наполовина отколкото да го вземеш от тук,колега.Алфа...всичко друго е компромис!
http://www.youtube.com/watch?v=Pb1bhrof2PQ
Алфа Ромео 166 2.0 T.S. -99 - бившата
Алфа Ромео 166 2.4 JTD face - 2004 - настояща
Comment
Comment